Aleluja  Naše velikonočno jagnje, Kristus, je bilo darovano, zato obhajajmo praznik v Gospodu. Aleluja.

Evangelij: Potrebno je bilo, da je Kristus vstal od mrtvih  Jn 20,1‑9

   Iz svetega evangelija po Janezu.     1 Prvi dan tedna je prišla Marija Magdalena navsezgodaj, še v temi, h grobu in je videla, da je kamen odstranjen od groba.

  2   Tedaj je stekla in prišla k Simonu Petru in k drugemu učencu, ki ga je imel Jezus rad, ter jima rekla: »Gospoda so vzeli iz groba in ne vemo, kam so ga položili.«

  3  Peter in óni drugi učenec sta šla ven in se odpravila h grobu. 4  Skupaj sta tekla, vendar je drugi učenec Petra prehítel in prvi prišel h grobu.  5  Sklônil se je in videl povôje, ki so ležali tam, vendar ni vstopil.  6  Tedaj je prišel tudi Simon Peter, ki je šel za njim, in stopil v grob. Videl je povôje, ki so ležali tam,  7 in prtič, ki je bil na Jezusovi glavi, a ne ob povôjih, temveč posebej zvit na drugem mestu.  8  Tedaj je vstopil tudi oni drugi učenec, ki je prvi prišel h grobu; in videl je in veroval.  9   Nista še namreč razumela Pisma,  da mora Gospod vstati od mrtvih.

Kristusov evangelij.

 JEZUS ŽELI, DA OKUŠAMO NJEGOVO LJUBEZEN DRUG PO DRUGEM. ZATO NAS VABI, NAJ SE KOT BRATJE IN SESTRE ZBIRAMO OKOLI OLTARJA !

Spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.