God in praznik sv. Jožefa, moža Device Marije in Jezusovega skrbnika obhajamo 19. marca.

Preberite več: Praznik sv. Jožefa

Za razliko od postnega časa, ki ga obhajamo kot pripravo na veliko noč in traja štirideset dni, adventni čas ni omejen na točno število dni.

Preberite več: Adventni čas
zahvalna nedelja
Letošnja zahvalna nedelja ima še prav poseben pomen.Veliko stvarem smo se morali začasno odreči in pogosto šele takrat ugotovimo za kaj vse smo lahko hvaležni. Kdor je hvaležen, običajno živi bolj mirno, saj se zaveda, da je vse dar. Kdor pa ima občutek, da mu nekaj pripada, pogosto živi v strahu, da bo to izgubil.
 
Praznik zahvale je dan hvaležnosti in zahvaljevanja, vendar ne le za letino in pridelke, ki jih je dala narava, ampak tudi za druge darove, npr. za spoznanje, svobodo, dobroto, dom, čas, vero. Zahvala zajema vse naše življenje – vse, kar smo in kar imamo. Cerkev z opozarjanjem na pomen zahvale in hvaležnosti Bogu, stvarstvu in ljudem prebuja in krepi osnovno razsežnost medsebojnih odnosov in jim daje novo kakovost. Najvišja oblika zahvale za kristjane je daritev maše, kjer se Bogu Očetu zahvaljujemo za vse, kar nam je podarjeno. Maša je prošnja in zahvala ob enem, zato je praznovanje zahvalne nedelje povezano z bogoslužnim obredom.

nadangel Mihael

Mihael pomeni ‘kdo kakor Bog?’.

Preberite več: Nadangeli Mihael, Gabriel in Rafael

Skoraj 300 let je bil Gospodov grob in križ globoko zakopan v zemlji. Ko je cesar Konstantin dal kristjanom svobodo je njegova mati Helena dala kopati tam, kjer je moral biti Gospodov grob in križ. Razkrili so grob in našli križ.

Preberite več: Praznik povišanja Svetega križa

Praznik Marijinega rojstva obhajamo 8. septembra. Katoliška in Pravoslavna Cerkev Marijino rojstvo praznujeta na isti dan.

Preberite več: Mali Šmaren, rojstvo Device Marije

Spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.