OBLETNICE POROK, Rožnik, 17. oktobra 2020 ob 16.30

Kako primerno in prav je, da smo se zbrali k zahvalnemu bogoslužju tu na Rožniku pred misijonsko nedeljo. Spodobi se in pravično je, da se ob obletnici in ob spominu na vaš poročni dan skupaj in osebno srečate z Jezusom, mu pogledate v oči in ga vprašate: Gospod, ali sem v tem trenutku to, kar od mene pričakuješ in ali sem tam, kjer ti želiš, da sem?«

Jutri bo misijonska nedelja. Gospod je učence na začetku pošiljal po dva in dva, da bi v njegovem imenu opravili svojo nalogo. Tudi Vas je poslal. Tudi Vaju je poslal. Molče Vaju spremlja in spodbuja, da bi ne pozabila, da je ljubezen dvojna: do Boga in do bližnjega. Jezusova oznanjevalna služba se ne sme dati tistemu, ki nima ljubezni. Vas zakonci, Jezus pošilja po dva in dva, ker po Vas želi priti na vsak kraj in k vsem ljudem.

Jezusova beseda ima dve stopnji: najprej jo poslušamo, nato pa sprejmemo. Tudi prerok Izaija pravi: »Pripravite pot Gospodu, poravnajte v pustinji steze našemu Bogu!« Ko sta začela skupno pot, je bila v Vajinih srcih še puščava in pustinja. Tudi psalmist pravi: Pripravite pot njemu, ki biva v oblaku!« Vajina poroka je bila oblak, v katerega sta vstopila, da bi se počasi Vajina pot razjasnila in razsvetlila. Gospod se je s trpljenjem in smrtjo zakril, da je po svojem vstajenju razodeval toliko večjo slavo. Tako tudi Vidva neprestano umirata sebi, da znova in znova doživljata svoje vstajenje. Tudi zato Vama je podaril zakrament zakona, ker v zakonu podarjaš smrt svoji sebičnosti in vstajenje v vedno bolj srečno zakonsko življenje.

Njemu, ki biva v oblaku Vidva pripravljata pot, ko drugim zakoncem oznanjata njegovo slavo. In ko to opravljata, prihaja on sam do Vaju in Vaju razveseli z navzočnostjo in darom svoje ljubezni.

Jezus sam pravi: »Žetev je velika, delavcev pa malo. Prosite Gospoda žetve, naj pošlje delavcev na svojo žetev«. Za tako veliko žetev je premalo delavcev. Za tako ljubezen in poslanstvo je sposobnih premalo zakoncev. Te službe mnogi ne razumejo. O tem ne moremo govoriti brez žalosti, kajti mnogo jih je, ki bi radi zares ljubili in bili ljubljeni, premalo pa takih, ki bi jim to zares pokazali kako to doseči. Prejeli ste zakonsko službo, to službo pa mnogi zanemarjajo.

Zatorej, dragi zakonci! Prosimo drug za drugega, da bomo vredni delati za Jezusa, ker ste prejeli to misijonsko službo. Prosimo, da nas pravični sodnik Jezus ne obsodi zaradi naše molčečnosti, nedejavnosti, premajhne zavzetosti in gorečnosti.  Jezusa najbrž sprašujeta, kaj potrebujeva? Najpomembnejši je pogovor z njim. Potrebujeta tudi Vajin medsebojni pogovor, da si povesta, kako doživljata poslanstvo in kje bi bila lahko še boljša.

V Jezusu sta dve naravi: človeška in božja. Tudi vidva v človeški naravi po človeški ljubezni želita dospeti do božje narave, do božanske ljubezni, ki je skrita v Jezusu in jo želi podariti tudi Vama. Jezus želi, da zaživite njegovo življenje. To naj bo Vaša največja želja, dragi zakonci. 

Jezus Vama je dal tudi pomočnike, spremljevalce, sadove Vajine ljubezni – otroke. Otroci Vama pri poslanstvu pomagajo doseči Vajin cilj božanske ljubezni.

Spoštovani zakonci!

Čestitam Vam ob Vaši življenjski uspešnosti in Vam želim obilje blagoslova na Vaši življenjski poti osrečujoče zakonske ljubezni in uspešnega misijonskega poslanstva ljubezni v današnjem svetu.

Spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.